Proiectul „100” celebrează un secol de creație și interpretare muzicală și artistică în România – de la George Enescu și Constantin Brâncuși la muzica tradițională a regiunilor istorice – Banatul, Crișana, Maramureș, Ardeal, Bucovina, Moldova, Basarabia, Oltenia, Muntenia, Dobrogea.
Lucrările din program propun o trecere în revistă a unor genuri muzicale tradiționale: geampara, horă, doină, sârbă – în aranjamente muzicale proaspete, alături de compoziții contemporane inspirate din operele compozitorilor și artiștilor români ai ultimului secol. Temele muzicale sunt puse în valoare prin dialogul instrumentelor vechi specifice spaţiului românesc (cobză, drâmbă, tobă) împreună cu instrumente clasice moderne (flaut, oboi, vioară, chitară, violoncel). Compozițiile, prelucrările și aranjamentele muzicale îi aparţin lui Cătălin Ştefănescu-Pătrașcu, doctor în Muzică, licenţiat în Muzică Instrumentală şi Compoziţie, lector universitar la catedra de chitară a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.
Programul muzical este completat de proiecțiile foto/video realizate de Cristian Stănoiu (proiecții mixate în timp real) și Florin Ghenade (artist foto-video), un performance vizual ce continuă proiectul celui din urmă, inițiat în 2011 și derulat pe parcursul a peste 10 ani, proiect dedicat arborilor seculari din România – „Arbori Bătrâni”.